NHL:ssä viimeeksi kesällä 2016 ja 2017 Stanley Cupia juhlinut Pittsburgh Penguins on lähellä katastrofia alkaneen kevään pudotuspeleissä. Joukkue on taipunyt NY Islandersille jo kahdesti avauskierroksella, eikä se vastaavasti itse ole pystynyt kairamaan vielä ensimmäistäkään kiinnitystä.

Avausosan Isles vei jatkoilla luvuin 4-3 ja viime yönä se kaatoi Pensin numeroin 3-1. Yöllä tehokkaimmat pelaajat olivat Islandersin ykkösketjun tehoduon kaksikko Jordan Eberle (1+1) – Mathew Barzal (0+2).

Jossittelu on jälkeenpäin maailman kenties helpoin homma, mutta näinköhän Pittsburghin kelkka olisi kääntynyt, jos pelistä sivuun jäänyt Olli Määttä olisikin viilettänyt kaukalossa.

Tuo kysymys saattaa kuulostaa sinivalkoisten lasien läpi luodulta, mutta.

Parhaimmillaan loistavasti peruspakin roolin hoitava kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja oli edustamansa joukkueen sisäisessä tehotilastossa runkosarjassa kahdeksas ja pakkienkin keskuudessa neljäs lukemalla +9.

Joku saattaa ajatella, että eipä ole kummoinen lukema tai fakta. Ei ehkä lukemana iso, mutta silti parhaimpia Pensissä. Alakerran armottomien soturien arvo kuitenkin nousee pudotuspeleissä.

Jotain Pittsburghin täytyy joka tapauksessa muuttaa, tai muuten laulukuoro kutsuu yllättävän nopeasti.