Carolina Hurricanes kärsi pudotuspelien avausottelussa 2-4-tappion mestaruutta puolustavan Washington Capitalsin vieraana.

Joukkueen ehdoton ykköstykki Sebastian Aho jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä, mutta asia ei ainakaan johtunut liian vähäisestä vastuusta.

21-vuotias suomalaishyökkääjä urakoi uransa ensimmäisessä NHL:n pudotuspelissä massiiviset 26 minuuttia ja 10 sekuntia.

Vertailun vuoksi Ahon peliaikakeskiarvo runkosarjassa oli yli kuusi minuuttia vähemmän, 20.09.

Aho on vasta toinen hyökkääjä Canesin seurahistoriassa, joka kellottaa yli 26 minuuttia playoff-ottelussa mikä ei edennyt jatkoajalle.

Toinen, vielä kovempia minuutteja pelannut kiekkoilija löytyy nykyään joukkueen penkin päästä.

Kuntohirmuna tunnettu Canes-luotsi Rod Brind’Amour kellotti yli 26 minuttia peräti neljästi keväällä 2002. Enimmillään kanadalainen vietti jäällä 26.53 kyseisen vuoden konferenssifinaaleissa Toronto Maple Leafsia vastaan.

Hurricanes ja Capitals jatkavat ottelusarjaansa lauantaina kello 22.00 Suomen aikaa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho (26:10) became the 2nd forward in @NHLCanes history to log 26+ minutes in a non-OT playoff game.

Rod Brind’Amour, now the team’s head coach, did it four times in 2002 – topping out at 26:53 in Game 1 of the Eastern Conference Final. #NHLStats #StanleyCup