Boston Bruinsin konkarihyökkääjä David Backesin playoff-kevät on alkamassa ikävällä tavalla.

The Athleticin toimittaja Joe McDonald paljasti, että peräti kuuden miljoonan dollarin jättipalkkaa kuittaava Backes ei mahdu Bruinsin kokoonpanoon, kun se kohtaa pudotuspelien avauskierroksen ensimmäisessä osaottelussaan Toronto Maple Leafsin varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

34-vuotiaan hyökkääjän ura on ollut viime vuodet melkoisessa alamäessä ja hänen roolinsa oli jo runkosarjassa vähäinen. 70 ottelussa Backes summasi 20 (7+13) tehopistettä.

Tilanne on yhdysvaltalaiselle melkoisen nöyryyttävä, sillä kyseessä on miehen NHL-uran ensimmäinen katsomokomennus playoff-peleissä.

Asia harmittaa luonnollisesti kokenutta pelimiestä, mutta hän kertoo hyväksyvänsä tilanteen.

– P**kamaisinta tässä on, että päästäkseni takaisin kokoonpanoon pitäisi tapahtua tiettyjä asioita, eikä mikään niistä ole mukava, Backes totesi The Athleticille viitaten joukkueen mahdollisiin häviöihin tai loukkaantumisiin ottelusarjassa.

Joe McDonald

@JoeyMacHockey
David Backes will be a healthy scratch for the first time in his postseason career when the Bruins face the Maple Leafs in Game 1 on Thursday at TD Garden. He discussed the situation with @TheAthleticBOS and story will be posted soon.