NHL:n runkosarjan ylivoimaisesti vienyt Tampa Bay Lightning sai kevään pudotuspeliurakalleen kenties pahimman mahdollisen alun, mitä kuvitella saattaa. Joukkue oli painanut ensimmäisessä erässä jo kolmen maalin karkumatkalle haastajana ottelusarjaan lähtenyttä Columbus Blue Jacketsia vastaan, mutta.

Columbuksen luotsi John Tortorella kävi pelin aikana kopissa kuumana kuin juhannussaunan kiuas. Kirosanoilla tätä sanomaa vahvistanut päävalmentaja painotti pudotuspeleille tyypillisesti psyykkisen ajattelutavan merkitystä, kun vastaavasti taitojen ja tulosten ajattelu tuli jättää jopa yllättäen vähemmälle huomiolle.

Toki luotsi itse huomautti pelillisistä asioista sen, ettei taka-askelia siedetä.

– Kukaan ei v*ttu ota niitä!

Bally Sports Cincinnati

@BallySportsCIN
🔊 VOLUME UP 🔊

Think this fiery Torts pep talk had anything to do with the @BlueJacketsNHL comeback???

#CBJ

Liekö oheinen palopuhe kääntänyt kelkan. Columbus nousi ja nousi ja lopulta nolasi Tampan voittaen avausosan 4-3. Esimerkiksi runkosarjan pisteykkönen Nikita Kutsherov ei iskenyt ottelussa yhtäkään pinnaa.

Venäläisen pisteettömyys tuli tietysti pahaan saumaan ja se saattoi yllättää monet. Runkosarjassa tehot 41+87=128 iskenyt hyökkääjä jäi esimerkiksi koko maaliskuun aikana kiikareille vain kolmesti.