TOP 5: Tässä ovat NHL:n runkosarjan parhaat suomalaispelaajat – kovia nimiä jäi ulkopuolelle

© Kuva: Getty Images

NHL:n runkosarja saatiin tämän kauden osalta pakettiin viime viikonloppuna, joten on hyvä aika tarkastella, miten suomalaiset suoriutuivat.

Kulunut runkosarja oli suomalaisittain huimaa seurattavaa, sillä sarjaan saapui jälleen monia huippulupaavia pelaajia, kuten Dallas Starsin Miro Heiskanen. Myös monet kokeneemmat NHL-pelaajat venyivät huikeisiin suoritukseen.

NHL Suomi listasi alle viisi NHL:n parasta suomalaista, johon ei tällä kertaa pystynyt murtautumaan kuin nuorempia pelaajia.

1. Aleksander Barkov, Florida Panthers

Kevään peleissä hirmuiseen vireeseen yltynyt Barkov pysyi vihdoin koko kauden ehjänä ja se näkyi samantien tulostaululla. Nuori suomalaistähti summasi 82 ottelussa häikäisevät 96 (35+61) tehopistettä.

Mittaamattoman arvokas Panthers-kapteeni ei pystynyt auttamaan joukkuettaan pudotuspeleihin, mutta ehkäpä kausi jatkuu vielä MM-kisoissa?

2. Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Aho pelasi jälleen häikäisevän runkosarjan, kun 82 ottelussa syntyi komeat 83 (30+53) tehopistettä. Auttoi joukkueensa pudotuspeleihin tavalla, josta muut saisivat ottaa mallia. Monipuolinen suomalaistähti nautti isoja minuutteja illasta toiseen ja takoi samalla hurjia tehoja. Nousee lähivuosina Hurricanesin kapteeniksi.

Ahoa odottaa kauden jälkeen myös muhkea palkankorotus – eikä suomalaisen kohdalla puhuta mistään pienistä rahoista. Hurricanesin tärkein pelaaja, jonka ympärille on mukava rakentaa tulevaisuutta.

3. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Rantanen pelasi huikean runkosarjan, joka päättyi valitettavasti liian aikaisin loukkaantumiseen. Olisi puhkaissut urallaan ensimmäistä kertaa 90 tehopisteen rajapyykin, mikäli olisi vain pysynyt ehjänä. Summasi 74 ottelussa upeat 87 (31+56) tehopistettä.

Rantasen ja Avalanchen kausi jatkuu pudotuspeleissä. Suomalainen on päävalmentaja Jared Bednarin mukaan kuntoutumassa heti ensimmäiseen pudotuspelitaistoon.

Mikko Rantanen oli pitkään yli 100 tehopisteen vauhdissa. Ehkäpä maaginen raja rikkoutuu ensi kaudella? (Kuva: Getty Images)

4. Miro Heiskanen, Dallas Stars

Vasta 19-vuotias Heiskanen vastasi suuriin odotuksiin loistavasti. Valtasi itselleen heti tulokaskaudellaan suuren roolin Starsin takalinjoilta ja saalisti samalla 82 ottelussa peräti 33 (12+21) tehopistettä. Yksi koko NHL-kauden parhaista tulokkaista. Heiskasen päätä ei paleltanut missään vaiheessa ja monet ratkaisut olivat luokkaa ”NHL-konkari”. Näin valmiita suomalaisnuoria ei usein nähdä NHL:ssä.

5. Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes

Monet eivät välttämättä ajatelleet ennen kauden alkua, että juurikin Teräväinen olisi yksi NHL-kauden suurimmista suomalaisonnistujista. Hurricanes-tähti summasi kuitenkin 82 ottelussa huikeat 76 (21+55) tehopistettä, joka on hänen henkilökohtainen piste- sekä maaliennätys.

Monikäyttöinen Teräväinen on Hurricanesille erittäin tärkeä pelaaja, jolla on suuri rooli myös yli- ja alivoimapelaamisessa.

Ulkopuolelle jäivät mm: Pekka Rinne (Nashville Predators), Kasperi Kapanen (Toronto Maple Leafs), Valtteri Filppula (NY Islanders), Mikael Granlund (Nashville Predators), Esa Lindell (Dallas Stars), Tuukka Rask (Boston Bruins) sekä Patrik Laine (Winnipeg Jets).