Puolet kaudesta nukkunut St. Louis Blues on yksi NHL:n kuumista – ”Tämä on se potentiaali, jota monet eivät näe”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

St. Louis Blues ei kuulunut vuodenvaihteessa pudotuspelien kannalta relevantteihin NHL-joukkueisiin. Päävalmentajan vaihduttua marraskuussa Mike Yeosta Craig Berubeen suunta alkoi hiljalleen muuttua.

Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen neuvoo ottamaan joukkueen keväällä vakavasti.

– Ei kannata tehdä virheellistä otantaa siitä, etteikö seurassa olisi odotuksia. He räpelsivät vuoden vaihteeseen asti täydellisesti, jonka jälkeen se on ollut yksi NHL:n kuumimmista joukkueista, Mäkinen sanoo NHLSuomi-sivustolle.

Mäkisen mukaan uinuminen ilmeni erityisesti venäläistähti Vladimir Tarasenkossa.

– Laitan Tarasenkon heikon vireen entisen päävalmentajan Mike Yeon piikkiin. Uusi päävalmentaja Craig Berube alkoi sisään tultuaan vaatia Tarasenkolta perusasioita työmoraaliin liittyen. Tarasenkon kohdalla puhutaan niin taitavasta pelaajasta, että perusasioiden korjautuessa alkaa tulosta yksinkertaisesti syntyä.

Mäkisen mukaan St. Louisin haasteina ovat tällä kaudella olleet hyökkääjät Jaden Schwartz ja Robby Fabbri. Kaksikkoa on pidetty seuran tulevaisuuden kivijalkana jo muutaman vuoden, mutta pitkät loukkaantumiset ovat sotkeneet pelaajien ja seuran suunnitelmia.

– Molemmilla on mahdollisuus pudotuspeleissä heittää unholaan huono runkosarja. Tämä on se potentiaali Bluesissa, jota monet eivät näe. Siellä on todella taitavia jätkiä, jotka ovat päässeet loukkaantumisten jälkeen pelaamaan itsensä sisään kevään pelejä varten.

Mäkinen neuvoo katsojaa seuraamaan St. Louisin pudotuspelitaipaleella joukkueen työmoraalia.

– Jokainen viisikko kerrallaan, jokaisessa yksittäisessä vaihdossa, jokainen yksittäinen pelaaja antaa kentällä kaikkensa. Heiltä puuttuvat Tarasenkoa lukuun ottamatta kuumat kärkipelaajat, jotka omakätisesti ratkovat ottelusarjoja. Jos heiltä puuttuu työmoraali, kevät loppuu nopeasti, Mäkinen povaa.

Läntisen konferenssin viidentenä oleva St. Louis Blues päättää runkosarjan lauantai-iltana kello 23.05 Suomen aikaa sijalla 12. olevaa Vancouver Canucksia vastaan. Viasat Jääkiekko ja Viaplayssa näyttävät kamppailun suorana.

Anssi Shemeikka
Twitter: @AnssiShemeikka

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?