Onko Tampa Bay Lightningin yläpuolella lainkaan uhkakuvia pudotuspelien kynnyksellä? ”Jos joku pitää väkisin kaivaa”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

NHL:n historia ei tunne montaa yhtä vakuuttavaa runkosarjaa kuin mitä Tampa Bay Lightning tarjoili kuluvalla kaudella. Pudotuspelien edessä Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen joutuu etsimään NHLSuomi-sivuston haastattelussa. mahdollisia heikkouksia joukkueesta mikroskoopilla.

– Tampan ainoa uhkakuva on siinä, että jos hyvin puolustavia joukkueita vastaan, kuten Capitals ja Boston, maalisuoni tyrehtyy, riittääkö heidän malttinsa pelaamaan puolustusalueen puolustuspeliä siten, että kaikki ei ole maalivahti Andrei Vasilevskin varassa?

Tampan ainoa heikkous kauteen lähdettäessä oli selostajan mukaan alivoimapeli. Osa-alue, johon joukkue hävisi viime keväänä pudotuspelit. Kehityskohteeksi asetettu alivoima on runkosarjan lopussa sarjan kolmanneksi paras lukemalla 84,9%.

– Alivoiman myötä heillä ei ole enää yhtään heikkoa osa-aluetta joukkueessa. Jos joku pitää väkisin kaivaa, sanotaan ylitsevuotava hyökkäyspelaaminen, joka saattaa vaikuttaa heidän puolustuspeliinsä.

Mäkisen mukaan Tampassa on kaikki mitä Stanley Cupin voittamiseen tarvitaan.

– Puolustus on roolien puolesta timanttinen. Kiekollisuutta, liikkuvuutta, kovuutta. Huomion varastaa aina joukkueen kaksi ensimmäistä kenttää ja ketä niissä loistaa, mutta menestyksen kivijalkana ovat törkeän kovat kolmos- ja nelosketju, Mäkinen sanoo.

– Jokaisella joukkueella on vahvuudet ja heikkoudet. Kaikista voidaan sanoa, mitkä ketjut ovat hyviä ja mitkä tuottavat ongelmia. Tampalla ei ole jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvia lainkaan.

Mäkinen nimeää itäisestä konferenssista suurimman mestarisuosikin haastajiksi Washington Capitalsin ja Boston Bruinsin.

– Bruinsin kausi on ihan järisyttävän kova. Siirtotakarajalla joukkue hankki vielä Charlie Coylen ja Marcus Johanssonin. Jos Tampan kasvot roolipelaamisessa ovat Alex Killornin, Bruinsissa samaa edustaa Sean Kuraly. Tykkään hänestä valtavasti, Mäkinen myöntää.

– Jos puhutaan, että Tampalla on syömähampaita, samaan hengenvetoon pitää todeta Bruinsin ykkösketjun olevan NHL:n paras ketju, Mäkinen sanoo ja lisää David Pastrnakin viiden viikon levolla ennen pudotuspelejä olevan joukkueelle suuri merkitys.

Jos Bostonissa halutaan pitkä kevät, riittääkö joukkueen maalivahtipeli? Pitkän hiljaisuuden jälkeen Mäkinen sanoo uskovansa sen riittävyyteen.

Boston Bruins ja Washington Capitals kohtaavat runkosarjan päätösottelussa lauantaina Suomen aikaa kello 20.05. Viasat Jääkiekko ja Viaplay näyttävät suorana ottelun, jonka studio-osuus käynnistyy kello 19.30.

Anssi Shemeikka
Twitter: @AnssiShemeikka

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?