Los Angeles Kingsin surkean kauden yksi suurimmista epäonnistujista oli tähtivahti Jonathan Quick, jota on pidetty pitkään yhtenä NHL:n kovimmista torjujoista.

33-vuotias yhdysvaltalainen pelasi 45 ottelua hyvin heikolla torjuntaprosentilla 88,7. Miehen päästettyjen maalien keskiarvo oli 3,41.

The Athletic -lehden toimittajan Josh Cooperin mukaan Kings on etsimässä Quickille uutta osoitetta kesällä.

– Kings haluaa päivittää kokoonpanoaan ja päästä eroon vanhemmista pelaajista. Quick on ollut pitkään yksi heidän parhaista vaihtonappuloista. Kingsillä on tällä hetkellä Jack Campbell 675 000 dollarin palkalla kiinnitettynä sekä myös Cal Petersen, jonka 925 000 dollarin sopimus päättyy tähän kauteen, Cooper sanoi.

– Quick tienaa 5,8 miljoonan dollarin palkkaa vielä neljän seuraavan kauden ajan, eikä hänen sopimuksessaan ole siirron estävää pykälää. NHL-mestaruudesta taisteleva joukkue voisi käyttää häntä, eikä hänen sopiminen Kingsiin käy tällä hetkellä yhtään järkiinsä, toimittaja jatkoi.

Quickin torjuntaprosentti on ollut viime vuosina 92 molemmin puolin, mutta tällä kaudella siihen tapahtui järisyttävä tiputus.

– Ehkä joku maalivahtiguru voisi sanoa, että hän pelaa hyvin ja hänen numeronsa johtuvat joukkueesta. Minun silmääni hänen numeronsa eivät ole hyvät, eikä hän ole ollut hyvä. Tämän takia hänen vaihtoarvonsa ei myöskään ole hyvä, nimettömänä pysyttelevä NHL-seuran scoutti lyttäsi.

Cooperin arvioiden mukaan Quickin perässä saattaa olla Carolina Hurricanes, Edmonton Oilers, Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets sekä Calgary Flames.

Toimittaja kuitenkin muistuttaa, että Kingsin täytyy ottaa osa Quickin suuresta palkasta itselleen, sillä muuten halukkaita ottajia on vaikea löytää.