Florida Panthersissa rikkonaisen kauden pelanneen Roberto Luongon uran jatko on ollut vahvasti tapetilla viime aikoina.

42 ottelussa tällä kaudella torjunut 40-vuotias maalivahtilegenda myöntää, että jatko NHL:ssä vaatisi tyytymistä kakkosmaalivahdin rooliin. Miehen tämän kauden tilastot – torjuntaprosentti 90,0 sekä päästettyjen maalien keskiarvo 3,1 – ovat kanadalaisen surkeimmat koko miehen 19-vuotisella uralla.

– Olen ollut samassa tilanteessa aiemminkin. Ymmärrän olevani jo 40-vuotias, ja suuren ottelumäärän pelaaminen tässä iässä on haasteellista. Olen tietoinen siitä, että paluu ensi kaudella tietäisi kakkosmaalivahdin roolia ja olen sinut ajatuksen kanssa. Pidän harjoittelusta, johon minulla olisi enemmän aikaa mikäli pelimäärä ei kasvaisi niin suureksi. Olen pelannut urani parhaat pelit juuri taukojen jälkeen, mies kertoo The Athleticille.

– Minun täytyy istua alas seurajohdon kanssa ja varmistaa, että jokainen meistä on samalla sivulla ja haluaa samoja asioita. Juuri tällä hetkellä minulla on paljon asioita, jotka vaikuttavat uran jatkoon. Asia ei ole vain minun käsissäni, vaan luulen seuralla olevan sanansa sanottavana jatkon suhteen, Luongo myöntää.

Miehen aikoinaan allekirjoittamaa jättimäistä 12-vuoden ja 64 miljoonan dollarin arvoista sopimusta on jäljellä vielä kolmen seuraavan kauden verran. Vaikka kanadalaislegenda kuittaisi tulevista kausistaan vain reilun miljoonan dollarin suuruista palkkaa, vaikuttaa tämän sopimus Panthersin palkkakattoon 5,3 miljoonan dollarin edestä.

Olisiko Luongolle ylipäätään enää käyttöä taalajäillä? Keskustele tästä ja muista NHL-aiheista NHL-olohuoneessa.