Ensi kesän NHL:n varaustilaisuuteen on vielä kuukausia aikaa, mutta kiivaat väittelyt tulevasta ykkösnimestä ovat olleet jo pitkään vauhdissa.

Lähes jokaisessa kaavailuissa ensimmäiseksi pelaajaksi on arvioitu hyökkääjä Jack Hughesia, joka on takonut ilmiömäistä jälkeä juniorisarja USHL:ssä sekä Yhdysvaltojen nuorisomaajoukkueen mukana.

Tulevan varaustilaisuuden toiseksi valinnaksi on arvioitu suurin piirtein poikkeuksetta TPS:n suomalaishyökkääjää Kaapo Kakkoa. Helmikuussa 18 vuotta täyttänyt turkulainen on rikkonut tällä kaudella lukuisia Liigan ennätyksiä sekä häkellyttänyt kiekkofaneja poikkeuksellisella lahjakkuudellaan.

TSN:n arvostettu asiantuntija Darren Dreger ei kuitenkaan usko, että Hughesilla ja Kakolla olisi niin paljon eroa, mitä arviot antavat odottaa.

Dreger uskookin, että tulevan kesän varaustilaisuuden ykkösnimi voi ratketa Slovakiassa pelattavissa MM-kisoissa.

– Tällä hetkellä Hughesia pidetään suosikkina, mutta hänen etunsa on hyvin pieni. Muutama turnaus voi muuttaa varaustilaisuuden ykkösnimen täysin. Hughes on Yhdysvaltojen mukana huhtikuussa pelattavissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Toukokuussa nuorukaiset voivat kuitenkin tavata toisensa Slovakian MM-kisoissa. Hughesin kutsumista Yhdysvaltojen A-maajoukkueeseen vielä harkitaan. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että hän on joukkueessa. Aikuisten MM-turnaus voi ratkaista varaustilaisuuden ykköspaikan, Dreger arvioi.

Klikkaamalla tästä pääset NHLSuomi.comin omalle NHL Draft 2019 -erikoissivulle.