Pudotuspelien kotiedusta Pittsburgh Penguinsin kanssa taistelevan New York Islandersin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula on palannut joukkueharjoituksiin parin viikon sairaslomansa jälkeen.

35-vuotiaan konkarin kuntoutuminen takaisin pelikuntoon tässä vaiheessa kautta on loistava uutinen sensaatiomaisen kauden pelanneelle seuralle, onhan Stanley Cupinkin urallaan voittanut Filppula yksi joukkueen kokeneimmista pudotuspelikävijöistä ja samalla tärkeä esimerkki nuoremmille pelaajille tosipelien alkaessa.

Filppula iloitsee luonnollisesti kyynärpäävammansa odotettua pikaisemmasta paranemisesta.

– Kyynärpää ei tuntunut hyvältä, joten arvasin jonkin olevan pielessä. Olen iloinen, että vaiva parani niin äkkiä ja oloni on jälleen hyvä. Tänään oli ensimmäiset harjoitukset, joten katsotaan, miten homma etenee. Kaikki kuitenkin tuntui hyvältä tänään, Filppula kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Myös Islandersin päävalmentaja Barry Trotz myöntää tällä kaudella 71 ottelussa 29 (15+14) tehopistettä iskeneen suomalaisen paluun tulevan joukkueen kannalta parhaaseen mahdolliseen aikaan.

– Hän tunsi olonsa hyväksi, joten on realistista odottaa hänen olevan mukana pudotuspelien alkaessa. Se olisi todella tärkeää meille, Trotz riemuitsee.

NHL:n pudotuspelit käynnistyvät ensi viikon keskiviikon ja torstain välisenä yönä.