Wayne Gretzkyn huimaa NHL:n runkosarjan kaikkien aikojen maaliennätystä, 894 maalia, on pidetty käytännössä rikkomattomana rekordina.

Myös 50 maalin rajan jo kahdeksatta kertaa urallaan rikkonut Aleksandr Ovetshkin piti pari vuotta sitten jo pelkkää ajatusta sen saavuttamisesta mahdottomana.

Viimeisten kahden kauden aikana peräti 100 häkkiä iskenyt venäläinen on kuitenkin pikku hiljaa – tietyin varauksin – alkanut tulemaan toisiin ajatuksiin.

– Minun täytyy pysyä terveenä ja hyvässä kunnossa, mutta aion yrittää sitä. Koskaan ei kuitenkaan voi tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu, Ovetshkin toteaa NHL:n nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Toistaiseksi ”Ovilla” on kasassa 658 maalia ja 33-vuotias maalitykki on kaikkien aikojen listalla sijalla 13.

Mikäli tämän sesongin toistaiseksi 51 maalia toistuisi myös tulevalla kaudella, ohittaisi Ovetshkin listalla tukun legendaarisia nimiä.

Taakse jäisivät tuolloin muun muassa Teemu Selänne (684 maalia), Mario Lemieux (690), Steve Yzerman (692) ja Mark Messier (694).

Seuraavana haarukassa on Luc Robitaille, joka iski NHL-urallaan 668 häkkiä.

Korjattu artikkelia 04.04. klo 17.15. Ovetshkin on tehnyt tällä kaudella toistaiseksi 51 maalia, ei 50, kuten aiemmin mainittiin.