Jesperi Kotkaniemen uusi pelipaikka ihmetyttää – valmentaja vastaa: ”Satuttaa itseään ja joukkuettaan”

© Kuva: Getty Images

Pudotuspelipaikkaa NHL:ssä jahtaavan Montreal Canadiensin päävalmentaja Claude Julien nosti joukkueen suomalaistulokas Jesperi Kotkaniemen takaisin pelaavaan kokoonpanoon istuttaen 18-vuotiaan keskushyökkääjän nelosketjun vasemmaksi laitahyökkääjäksi.

Ihmetystä herättäneen päätöksen taustalla on yritys nostaa porilaisen itseluottamus takaisin alkukaudesta nähdylle tasolle.

– Kotkaniemi pelasi todella vahvan alkukauden, mutta hän on pelannut tällä kaudella paljon jääkiekkoa 18-vuotiaaksi. Kun mennään siihen pisteeseen, että peli tai itseluottamus ei ole kunnossa, hän satuttaa sekä itseään että joukkuettaan. Silloin pitää ottaa askel taaksepäin, Julien perustelee Montreal Gazetten haastattelussa.

Lehden toimittaja Stu Cowan epäili komennuksen laitaan tuovan suomalaiselle myös entistä enemmän vastuuta luotettavampana aloittajana tunnetun Nate Thompsonin hoidellessa aloitukset myös omassa päässä. Kotkaniemen vastuu oman pään aloituksissa on ollut tällä kaudella minimaalista johtuen vielä puutteellisesti aloitustaidosta.

Viime kesän varaustilaisuuden kolmantena nimenä huudettu Kotkaniemi on pelannut pisteiden valossa komean tulokassesongin iskien 76 ottelussa tehot 11+23=34.