Buffalo Sabresistä pois potkittu maalivahti pelaa nyt unelmakautta – tylyttää entistä seuraansa: ”Asiat siellä eivät olisi voineet olla huonommin”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Ennakko-odotuksiin nähden fantastisen kauden pelanneen New York Islandersin riveihin täksi kaudeksi siirtynyt ruotsalaismaalivahti Robin Lehner ei muistele erityisellä lämmöllä aikaansa miehen edellisessä seurassa Buffalo Sabresissä.

Kolme kautta Buffalossa viettänyt 27-vuotias maalivahti jäi viime kauden jälkeen ilman jatkosopimusta, minkä jälkeen mies solmi yksivuotisen, NHL-mittapuulla edullisen 1,5 miljoonan dollarin sopimuksen Islandersin kanssa.

Seuranvaihto onkin osoittautunut miehelle todelliseksi lottovoitoksi. Lääke- ja alkoholiriippuvuudestaan aiemmin avautunut Lehner pelaa nyt elämänsä kautta miehen muodostettua koko kauden ajan NHL:n parhaan maalivahtikaksikon yhdessä Thomas Greissin kanssa. Ilmapiiri Buffaloon verrattuna on miehen mukaan täysin päinvastainen.

– Fiilis on tällä kaudella yleisesti ottaen erilainen. Meillä on hauskaa ja joukkueessa on positiivinen ilmapiiri. Ilmapiiri ei ole negatiivisuuden ympäröimä. Se oli yksi vaikeista asioista Buffalossa – jatkuva negatiivisuuden ilmapiiri, Lehner iskee piikin vanhaa seuraansa kohtaan Newsdaylle antamassaan haastattelussa.

– Aika Buffalossa valmisti minua hyvin pelaamiseen New Yorkissa. Asiat siellä eivät olisi voineet olla huonommin. Ihmiset buuasivat meille jo ennen ottelun alkua. Fanit siellä ovat uskomattoman intohimoisia, mutta se saattoi tuntua kurjalta kaukalossa, Lehner lisää viitaten Buffalon jatkuvaan häviämiseen.

Tällä kaudella Lehnerin uralla on vaikeiden kausien jälkeen menossa todellinen lentokeli. Bill Masterton -palkintoon pudotuspeleihin matkalla olevan Islandersin riveistä ehdolla oleva maalivahti saatetaan palkita runkosarjan päätteeksi myös William M. Jennings-pystillä vähiten maaleja runkosarjassa päästäneenä maalivahtina yhdessä Greissin kanssa.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?