22 vuotta NHL:ssä St. Louis Bluesin, Colorado Avalanchen ja Chicago Blackhawksin penkin takana häärännyt Joel Quenneville sai alkukaudesta potkut Chicagosta, seurasta jonka mies ehti johdattaa tällä vuosikymmenellä kolmeen Stanley Cupin voittoon.

Nyt 60-vuotias Coach Q on kuitenkin jälleen valmis palaamaan töihin. Miehen katseet onkin suunnattu tulevan kesän markkinoille. Ainakin Los Angeles Kingsin, Anaheim Ducksin, Ottawa Senatorsin sekä Edmonton Oilersin tiedetään kartoittavan tosissaan uutta päävalmentajaa, minkä lisäksi peräti kahdeksan muun valmentajan sopimus on katkolla.

– Katsotaan, miten asiat etenevät off-seasonilla. Meidän täytyy harkita eri vaihtoehtoja ja katsoa, mitä tapahtuu, kokenut mestariluotsi kommentoi Chicago Tribunelle.

Kolmet valmentajapotkut urallaan kokenut Quenneville ei aio tehdä hätiköityjä päätöksiä, vaan tiedostaa vapaiden paikkojen avautuvan joskus todella nopealla aikataululla.

– Se on osa bisnestä ja ymmärrän sen. Kun lähdin aiemmista paikoista, katkeruus ja viha olivat eri luokkaa. Chicagossa koimme ja voitimme niin paljon, että ihmiset kohtelivat minua ja perhettäni todella lämpimästi. Senkin takia potkut sieltä olivat rankka kokemus, Blackhawksin historiaan itsensä vahvasti valmentanut Quenneville muistelee tuoreimpia potkujaan.

Kokenut Quenneville on joka tapauksessa haluttua tavaraa tulevana kesänä. Mies on johtanut 22 kautensa aikana joukkueensa pudotuspeleihin peräti 18 kertaa.