Winnipeg Jetsin Patrik Laineen osalta tätä kautta ovat leimanneet samat fraasit illasta toiseen. Maaleja ei tule, eikä liiemmin syöttöjäkään ja samalla kokonaisvaltainen pelaaminen on takkuisen oloista.

Pelkästään perustilastot osoittavat nämä väitteet valitettavan todeksi: 29+20=49, -17.

Tämä kausi on kuitenkin saattanut vääristää ihmisten kuvaa siitä, miten kova maalilinko nuori, vasta parikymppinen pelaaja Jetsille on ollut etenkin ratkaisun hetkillä. Winnipeg osui kultasuoneen varatessaan suomalaisen juhannuksena 2016 kakkosena.

Laine on seurahistorian paras voittomaalien tekijä joukkueen U23-pelaajista puhuttaessa.

Jos tilasto kuulostaa tylsältä tai monimutkaiselta, niin ajatusmaailma kannattaa kääntää yksinkertaisuudessaan siihen, että tykki on päässyt heti uransa alkuvaiheilla käsiksi NHL:n arkeen.

Tämän sesongin sukellus on täysin inhimillistä. Heikkoja hetkiä tulee vieläkin kovemmille tähdille kausien sisällä ja urien aikana.

Laineella on kasassa 16 voittomaalia 2016-17 alkaneella NHL-urallaan runkosarjoissa.

Tämä tilasto nousi esille hatullisen tehtailleen Kyle Connorin iskettyä yöllä voittomaalin – uran 12:s – 5-0-murskavoittoon päättyneessä Nashville Predators -pelissä. Laine saalisti yhden syöttöpinnan.

StatsCentre

@StatsCentre
Kyle Connor got his 1st career hat trick at a opportune time, as it helped the @NHLJets handily beat their Central Div. rivals the Preds Saturday. The 1st of his goals also moved him into a tie for 4th here

Pudotuspelipaikkansa jo sinetöineen Jetsin tulevaisuutta voi kyseisen tilaston perusteella pitää ehdottomasti valoisana. Joukkue on näyttänyt onnistuneensa ainakin pelaajamarkkinoilla viimeisten vuosien ajan nuorista puhuttaessa.