Suomalais-GM Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets on NHL:ssä tällä hetkellä tukalassa raossa. Kolmen ottelun tappioputkeen vajonnut joukkue on tiukassa pudotuspelitaistelussa nyt pisteen jatkopaikkojen ulkopuolella.

Yöllä niskaan tuli valitettavasti kylmää vettä. Kun Columbus taipui Edmonton Oilersille yllättäen ja samaan aikaan pahin kilpakumppani Montreal Canadiens kampesi yhtä yllättäen kauden piristysruiske NY Islandersin nurin, pullahtivat Kekäläisen joukot pudotuspeliviivan väärälle puolelle.

Blue Jacketsilla on jäljellä enää kahdeksan peliä runkosarjassa. Jos viime yön draaman kaari toistuu keväällä vielä jäljellä olevissa matseissa, voi Kekäläisen ja kumppanien kausi päättyä aiemmista isoista peliliikkeistä huolimatta täydelliseen farssiin.

Suomalais-GM teki kauppoja suuntaan jos toiseen, mutta piti kiinni timanteistaan.

Kekäläinen ei päästänyt irti venäläisestä tähtikaksikostaan Sergei BobrovskiArtemi Panarin, vaikka kummankin sopimukset päättyvät kauden loputtua. Tämä voi tarkoittaa sitä, että pelaajat saattavat lähteä sinitakeista ilman siirtokorvausta.

Blue Jacketsiin tulivat muun muassa Ottawa Senatorsissa pelanneet supertähti Matt Duchene ja Ryan Dzingel sekä pari muuta pelaajaa. Toiseen suuntaan ovi kävi varausvuorojen ja lupausten liikkuessa.

Vaikka Kekäläinen laittoi kaiken peliin, näyttää tilanne nyt todella huolestuttavalta.

Riski, rohkea veto, all in – miten nyt kukakin haluaa mieltää – kostautuu ainakin tällä vauhdilla. Blue Jackets on ottanut käkättimeen jo kolmessa pelissä peräkkäin.

Asiasta kirjoitti Suomessa perjantaina ensimmäisenä Iltalehti.