Columbus Blue Jackets tiedotti keskiviikkona tehneensä yksivuotisen tulokassopimuksen maalivahti Elvis Merzlikinsin kanssa.

Luganon ja Latvian maajoukkueen riveissä loistanut maalivahti on Blue Jacketsin kesän 2014 kolmannen kierroksen 76. varaus.

Merzlikinsin saapumista rapakon toiselle puolelle on totisesti odotettu. Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen kuvaili ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa 24-vuotiasta latvialaista Euroopan parhaaksi maalivahdiksi.

Merzlikins tiedostaa varsin hyvin oman arvonsa, sillä hän ilmoitti välittömästi seurajohdolle, että hän ei ole menossa AHL:ään, vaikka Blue Jackets olisi halunnut tätä.

Blue Jacketsillä on tällä hetkellä NHL:n puolella kolme muuta maalivahtia, mutta latvialainen halusi silti jäädä ylös, sillä näin hän saa tulokassopimuksensa päättymään tähän kauteen. Merzlikins saa myös tämän avulla tulokassopimuksessa olevan allekirjoitusbonuksen.

Merzlikinsin vaatimus pysyä kauden viimeiset päivät NHL:n puolella on tarkkaan harkittu, sillä näin hän pääsee neuvottelemaan tulevana kesänä jatkosopimuksesta, joka ei ole tulokkaalle tarkoitettu. Tämän takia latvialaisvahdin leiri voi vaatia jatkopaperiin paljon muhkeampaa palkkaa.

Lähde: The Athletic