Vancouver Canucksin 20-vuotias ruotsalaistulokas Elias Pettersson on esitellyt ensimmäisellä NHL-kaudellaan otteita, joita ei totisesti olla totuttu näkemään jokaisessa tulokasvuosikerrassa.

62 ottelussa tauluun isketyt 61 (27+34) tehopistettä kertovat omaa kieltään sentterin valmiudesta NHL:ään. Ylivoimasta kertoo jotain se, että ruotsalainen on matkalla kärkisijaan niin tulokkaiden maali-, syöttö-, kuin pistepörssissäkin.

Tulokkaiden pistepörssivoitto on jo käytännössä varma, sillä ero kakkosena olevaan maanmies Andres Johnssoniin on jo 21 pistettä. Maaleissa Johnsson on seitsemän osumaa Petterssonin perässä.

Syöttöpörssin kakkossijaa hallussaan pitävällä – niin ikään ruotsalaisen passin omistavalla Rasmus Dahlinilla on sen sijaan vielä mahdollisuudet rikkoa Petterssonin kolmen suora. Miesten välinen ero on ainoastaan neljä syöttöpistettä.

Edellisen kerran kaikki pörssit on voittanut Artemi Panarin kaudella 2015-16. Saavutusta tosin himmentää se, että venäläinen dominoi tulokaspörssejä verrattain kypsässä 24 vuoden iässä pelattuaan sitä ennen jo useamman kauden ratkaisuroolia KHL:ssä.

LUE AIHEESTA MYÖS: Elias Pettersson kirjoitti historiaa NHL:ssä – jopa legendaarinen Pavel Bure kalpenee sensaatiotulokkaan rinnalla

NHL Public Relations

@PR_NHL
Elias Pettersson can become the 31st player in NHL history to conclude a season leading all rookies in goals, assists and points.

Last to do so: Artemi Panarin in 2015-16 (30-47—77 in 80 GP). #NHLStats