Huh huh! Ilja Kovaltshukin NHL-paluu saa vain katastrofaalisempia piirteitä – nousi nöyryyttävän tilaston kärkeen

© Kuva: Getty Images
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

Los Angeles Kings teki viime syksyllä paljon puhutun hankinnan KHL:stä, kun seuran haaviin tarttui 35-vuotias hyökkääjä Ilja Kovaltshuk.

Kovaltshukille lyötiin välittömästi kauteen 2020-21 kestävä paperi, joka tarjoaa hurjan 6,25 miljoonan dollarin vuosipalkan.

Sanomattakin selvää, että venäläishyökkääjältä odotettiin tulosta.

Kovaltshukin paluu NHL:ään on kuitenkin ollut hyvin vaikea. Kings kyntää NHL:n sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla, kun taas venäläiskonkarin pistesaldo näyttää 59 ottelun jälkeen vaisuja lukemia 14+16=30.

Kovaltshukin surulliseen tarinaan tuli uusi luku perjantaina, kun Kingsin 1-3-tappio Nashville Predatorsille toi venäläiselle karun tehotilaston -2. Näin ollen Kovaltshuk otti kaikkien NHL-hyökkääjien plus miinus -tilaston viimeisen sijan haltuunsa tylyllä lukemallaan -25.

Kovaltshukin tehotilasto on samalla koko NHL:n kolmanneksi heikoin, kun ottaa mukaan myös puolustajat. Vain Rasmus Ristolaisella (-35) ja Drew Doughtylla on (-30) on surkeampi tehotilasto kuin venäläishyökkääjällä.

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!