Coloradon superlupauksen huikea patenttikikka ällistyttää NHL:ssä – Nathan MacKinnon vakuuttui: ”Kukaan ei odottanut sitä”

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

Toista kauttaan NHL:ssä pelaava Colorado Avalanchen puolustaja Sam Girard on tehnyt sarjassa jo nyt nimeä huikealla ”patenttiharhautuksellaan”.

20-vuotias kanadalaisväkkärä hämää vastustajia siniviivalla todella nopealla pyörähdyksellään, joka avaa hänelle runsaasti tilaa seuraavan ratkaisun tekemiseen.

Taitavana luistelijana tunnettu Avalanche-hyökkääjä Tyson Jost on joutunut jo Girardin kikan uhriksi.

– Hän sellainen pieni poika pukukopissa, joka ei puhu sanaakaan englantia. Sitten jääharjoituksissa, seuraava asia mitä tapahtui, niin olin puolitoista metriä hänen jäljessä sen pyörähdyksen takia. Lensin vain laitaa päin, joka oli mielestäni hauskaa. Menin sen jälkeen hänen luokse ja sanoin, että ”todella hieno harhautus!”, eikä hän tiennyt yhtään mitä juuri sanoin. Hän vain katsoi minua ilmeettömästi ja ajattelin, että ”okei”, Jost kertoi The Athletic -lehdelle.

Girardin mukaan pyörähdys on tullut luonnollisesti hänen kikka-arsenaaliinsa.

– Moni tyyppi kysyy minulta siitä, enkä osaa selittää miten teen sen. Se on vain luonnollista. Sitä ei voi opettaa. Voihan sitä ehkä harjoitella, mutta ei kukaan opettanut minulle sitä. Se tuli vain luonnollisesti, enkä koskaan harjoitellut sitä. Sillä saa paljon tilaa paineen alla, 20-vuotias Avalanche-lupaus selitti.

Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon oli ymmällään, kun Girard teki harhautuksensa ensimmäisen kerran.

– Hän on niin hyvä siinä. Ensimmäisen kerran kun näin sen, se oli uskomatonta. Emme kukaan odottaneet sitä, mutta nyt olemme jo tottuneet siihen. Hän saa vieläkin vastustajat menemään siihen, ja kun hän saa vielä kehitettyä rannelaukaustaan… Jätkät alkavat varmasti aavistamaan sitä harhautusta ja se luo hänelle vielä enemmän tilaa, MacKinnon valaisi.

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!