Tie tukossa NHL:ään? Minnesota Wildin suomalaislupaus avasi ensi vuoden kuvioitaan: ”Näyttäisi siltä, että pelaan AHL:ssä”

© Kuva: Getty Images

Maalivahti Kaapo Kähkösen ensimmäisen kausi Pohjois-Amerikassa on pitänyt sisällään hyviä sekä huonoja jaksoja.

22-vuotias suomalaislupaus on esiintynyt AHL:ssä Iowa Wildin maalilla 35 ottelussa torjuntaprosentilla 90,9. NHL:n puolella hän ei ole sen sijaan päässyt vielä debytoimaan.

Kähkösen mukaan AHL on ollut monellakin tapaa sarjana juuri sellainen, mitä hän etukäteen ajatellikin.

–  Ymmärsin sen, että matkustamista tulee paljon enemmän kuin Suomessa. Me ollaan aika lailla keskellä ei mitään ja lennetään melkein joka paikkaan. Lähellä ei ole kuin Chicago ja Rockford, ja niihin on bussilla neljän tunnin ajomatka. Ymmärsin varautua matkustamiseen, Kähkönen sanoi NHL.com/fi:n suomenkieliselle sivustolle.

Nuorella maalivahdilla on sopimus myös ensi kaudesta, mutta tällä hetkellä tie näyttäisi olevan tukossa NHL:n suuntaan. Mikään kiire Kähkösellä ei ole kuitenkaan ylös, vaikka NHL:ää varten töitä tehdäänkin.

– Ei ole vielä mitään käsitystä ensi kaudesta. Minnesota teki juuri kakkosvahti Alex Stalockille jatkosopimuksen (tammikuussa kolmen vuoden jatko), ja siinä valossa näyttäisi siltä, että pelaan vielä toisen kauden AHL:ssä. Mutta ikinä ei tietysti voi tietää, Kähkönen tuumii.