Pelicansin hurjavireinen puolustaja Oliwer Kaski on ollut Liiga-kauden suurimpia sensaatiotarinoita.

Viime kaudella 16 tehopistettä nakuttanut puolustaja on laittanut aivan uuden vaihteen päälle tällä sesongilla, kun 55 ottelussa on syntynyt huimat tehot 17+30=47.

Kaski on parhaillaan koko Liigan pistepörssin kuudennella sijalla, kun taas puolustajien pistepörssissä nuorukaisella on ylivoimainen kärkitila.

Kasken vireen ansiosta alkaa olla jo todella epätodennäköistä, että häntä nähtäisiin Liigassa enää ensi kaudella.

Näin uskoo myös The Hockey Newsin toimittaja Steven Ellis, joka arvioi Kasken Euroopan kymmenen potentiaalisimman NHL:ään ensi kaudeksi siirtyvän pelaajan joukkoon.

– Kaskesta on tullut todella nopeasti yksi Euroopan parhaista kahden suunnan puolustajista. Kaskella on kokemusta Pohjois-Amerikan kaukaloista, koska hän pelasi NCAA:ssa Western Michiganin yliopistossa. Hän on 190-senttisenä juuri hyvän kokoinen, eikä hän pelkää laukoa kiekkoa kovalla rannarillaan. Vasta 23-vuotiaana pelaajana, hän tulee keräämään runsaasti kiinnostusta NHL:ssä ennen kuin harjoitusleirit alkavat, Ellis kirjoitti.

Kaskella on vielä yksi vuotta sopimusta Pelicansin kanssa jäljellä, mutta se tuskin on esteenä, kun NHL:stä aletaan soittelemaan.