Kanadan juniorisarja OHL tiedotti perjantaina, että 15-vuotias hyökkääjä Shane Wright on saanut erityisluvan siirtyä jo ensi kaudella vuoden alaikäisenä OHL:ään.

Vuonna 2004 syntynyt kanadalainen liittyy todella harvinaiseen kerhoon, sillä OHL:n historiassa vain neljä pelaajaa on saanut vastaavan erityisluvan.

Aikaisemmin alle 16-vuotiaana OHL:ään on päässyt vain John Tavares, Aaron Ekblad, Connor McDavid sekä viimeisimpänä vuonna 2013 Sean Day. Tavares, Ekbald sekä McDavid ovat kaikki NHL:n ykkösvarauksia, kun taas Day on New York Rangersin kolmannen kierroksen (81.) valinta.

– Olemme hallinneet tätä prosessia jo vuodesta 2005 lähtien, ja sen jälkeen olemme valinneet Tavaresin, Ekbladin, McDavidin ja Dayn. Olen ollut jatkuvasti aivan ällikällä lyöty, kuinka kokonaisvaltaisia pelaajia nämä erityiset pelaajat ovat olleet. Sen ansiosta, että Wright menestyy koulussa, että myös jäällä, hän ansaitsee kuulua tähän joukkoon, jotka ovat saaneet vastaavan aseman, Kanadan jääkiekkoliiton pomo Phillip McKee sanoi tiedotteessa.

183-senttinen ja 83-kiloinen huippulupaus on tehnyt älytöntä jälkeä tällä kaudella Mills Flyers Minor Midgetin AAA-joukkueessa, kun 72 ottelussa on syntynyt uskomattomat tehot 66+84=150.

TSN:n arvostettu toimittaja Bob McKenzie näkee, että Wright on jo nyt suurimpia suosikkeja NHL:n ykkösvalinnaksi vuoden 2022 varaustilaisuudessa.

Bob McKenzie

@TSNBobMcKenzie
Should be the No. 1 overall pick in the OHL draft:

GTHL Hockey

@GTHLHockey
Ontario Hockey Federation Announces Exceptional Player Status for Shane Wright.

More: gthlcanada.com/article/ontari…