Buffalo Sabresin takalinjoilla kuudetta kauttaan luutiva suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen vankisti asemaansa NHL:n heikoimpana plusmiinus-pelaajana yön kotiottelussa Edmonton Oilersia vastaan.

3-1-johtonsa toisen erän lopulla vain reilussa kolmessa minuutissa kadottaneen ja ottelun maalein 3-4 hävinneen Sabresin luottopuolustaja sai jälleen tililleen kaksi miinusmerkintää. Miehen koko kauden saldo 66 pelin jälkeen on NHL:n selvästi heikoin, -33. Eroa seuraavaksi heikoimpiin on kahdeksan miinusmerkinnän verran. Mm. Los Angeles Kingsin tähtipuolustaja Drew Doughty löytyy listan jaetulta kakkospaikalta lukemalla -25.

Ristolaisen koko uran plusmiinus-saldo ei sekään miestä pahemmin mairittele, sillä 412 runkosarjaottelua vuosikaudet NHL:n heikoimpiin joukkueisiin lukeutuneen Sabresin riveissä pelanneen puolustajan saldo tuolta ajalta on -135.

Toisaalta turkulainen osaa myös pistetehtailun hyökkäyspäässä, mistä todisteena tällä kaudella syntyneet tehot 5+34=39. Puolustajan koko NHL-uran pistesarake näyttää lukemaa 36+154=190.

Buffalon lupaavasti alkanut kausi uhkaa kääntyä varsinaiseksi pannukakuksi, sillä alkukaudesta hetkittäin jopa NHL:n kovakuntoisin joukkue on valahtanut jo yhdeksän pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Voittoja viimeisestä 10 ottelusta joukkueella on kasassa vaivaiset kaksi.

Vierasjoukkue Edmonton taas elää vaihteeksi hieman parempaa vaihetta. Mikko Koskisen 35 torjunnan siivittämänä kolmannen voittonsa putkeen napannut Oilers omaa vielä pienet mahdollisuudet kevään pudotuspeleihin. Sen ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on tällä hetkellä kuusi pistettä. Pelejä joukkueella on jäljellä vielä 16.