Carolina Hurricanesin suomalaisnimet Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho olivat tutun kovassa vireessä yön NHL-kierroksella.

Kaksikko keräsi kaksi pistettä mieheen (Aho 1+1, Teräväinen 0+2), kun Hurricanes kaatoi St. Louis Bluesin tiukan väännön jälkeen maalein 5-2. Duo oli pelipäällä läpi ottelun – erityisesti Aho oli välillä täysin pitelemätön jäällä.

Nuori hyökkääjä iski pelin voittomaalin alivoimalla. Aho nappasi kiekon pahasti töpeksineeltä Blues-vahti Jake Allenilta ja kiepautti pelivälineen helpon oloisesti maaliin. Komean maalin voi katsoa artikkelin alta.

Aho rehki ottelussa myös muuten paljon. Aloituksia voittanut ja alivoimalla raatanut suomalainen palkittiin tempuistaan myös ottelun ykköstähden palkinnolla.

Pisteputket venyvät

Samalla sekä Aho että Teräväinen venyttivät orastavia pisteputkeaan – molemmat ovat tehneet tehoja NHL:ssä jo neljässä pelissä putkeen. Suomalaisten merkityksestä joukkueelleen kertoo paljon se, että Hurricanes on voittanut kaikki nämä neljä peliä.

Aho on iskenyt putkensa aikana nyt tehot 2+3. Koko kauden osalta Aho on nakuttanut 64 peliin jo komeat tehot 26+46=72.

Teräväisen putki ei kalpene maamiehensä rinnalla – hyökkääjä on iskenyt edellisten neljän pelin aikana tehot 1+8. Koko kauden teholukemat näyttävät Teräväisellä 65 pelin jälkeen lukemia 18+43=61.

Katso Ahon voittomaali tästä: