Suomalaisasiantuntija analysoi Mikael Granlundin siirtoa Nashvilleen – selkeä rooli luvassa: ”Predators vaihtoi tulevaisuutta tähän hetkeen”

© Kuva: Getty Images

Maanantaina uutisoitiin kenties vuosikymmenen merkittävimmästä suomalaisesta pelaajakaupasta NHL:ssä, kun Mikael Granlund siirtyi siirtotakarajalla Minnesota Wildista Nashville Predatorsiin. Toiseen suuntaan matkasi 22-vuotias sveitsiläishyökkääjä Kevin Fiala.

Viasatin NHL-selostaja Antti Mäkinen näkee selkeän syy-seuraus-suhteen pelaajakaupan takana.

– Minnesota Wildin GM Paul Fenton sai kuukausi takaperin seuran omistajilta täydet valtuudet sekoittaa rosteria, koska Wildin kymmenen vuotta NHL:ssä eivät ole eronneet toisistaan, Mäkinen sanoo NHLSuomi-sivustolle.

– Joukkuetta sekoitetaan liikuttamalla esimerkiksi ydinpelaajia pois. Jos ajatellaan muita joukkueita, Granlund oli ylivoimaisesti Wildin kiinnostavin pelimies, ja toisin kuin monelta muulta Wild-pelaajalta, häneltä puuttuu sopimuksestaan kauppaamisen estävä pykälä. Granlund on silloin se pelaaja, johon kaikki joukkueet tarraavat.

Siirtotakarajalla Minnesota luopui Granlundin lisäksi Bostoniin siirtyneestä Charlie Coylesta, jonka tilalle saapui Ryan Donato ja viidennen kierroksen varausvuoro. Molemmissa kaupoissa kiekkohulluun kaupunkiin saapui siis kaksi 22-vuotiasta kevytrakenteisempaa ja nopeampaa pelaajaa. Fenton haluaa tehdä Wildista nopeamman.

– Nashvillen GM David Poile on mestari näissä. Hän tiedosti, että Fiala saattaa olla muutaman vuoden päästä NHL:n eliittihyökkääjä, mutta Predatorsilla ei ole aikaa odottaa sitä muutamaa vuotta. Granlund on jo sitä, mihin Fiala on vasta matkalla. Predators vaihtoi tulevaisuutta tähän hetkeen.

Mäkinen pitää siirtoa Granlundin kannalta täydellisenä. Hän tulee joukkueesta, joka on seilannut pudotuspelien rajamailla joukkueeseen, jonka silmät on kirkkaasti kiinni kannussa. Suomalaisselostaja uskoo Granlundin huomaavan nopeasti eron ilmapiirissä.

– Granlund tulee kakkosketjun laitahyökkääjäksi todennäköisesti Kyle Turrisin rinnalle. Ennen kaikkea hän tuo kuitenkin Predatorsin yskineelle ylivoimalle yhden lisäpalasen yhdessä Wayne Simmondsin kanssa.

Nashville kohtaa Winnipeg Jetsin tulevana viikonloppuna perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 03.00 Suomen aikaa. Viasat Urheilu ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Vielä ei tiedetä, pelaako Granlund ottelussa. Suomalaispelaajan kihlattu oli pelaajakaupan varmistuessa viimeisillään raskaana.

Suuri mielenkiinto kohdistuu myös ensi viikon alkuun, kun Predators vierailee sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kello 02.35 nimenomaan Minnesotassa. Viasat Urheilu ja Viaplay näyttävät myös tuon ottelun suorana lähetyksenä.

Anssi Shemeikka