Florida Panthersin loppukausi on enää pelailua kunnian puolesta, joten se kauppaa luonnollisesti pelaajiaan pudotuspelipaikasta kamppaileville seuroille.

Yksi paljon mielenkiintoa herättävä pelimies on laitahyökkääjä Mike Hoffman, joka siirtyi Floridan lämpöön täksi kaudeksi Ottawa Senatorsista, joskin mies kävi kesällä hetken myös San Jose Sharksin palkkalistoilla ennen siirtoa eteenpäin.

Nyt Panthersin seurajohto on kuitenkin kauppaamassa miestä eteenpäin vain alle vuoden yhteiselon jälkeen. Se on jo pyytänyt pelaajalta tämän sopimukseen kirjatun kymmenen joukkueen listan, joihin tätä ei saa kaupata. Asiasta kertoi TSN:n NHL-toimittaja Pierre LeBrun.

59 ottelua tehoin 26+24=50 kuluvalla sesongilla Panthers-paidassa pelanneen 29-vuotiaan kanadalaislaiturin palkkakattoon laskettava vuosipalkka on 5,19 miljoonaa dollaria. Sopimus ulottuu ensi kauden loppuun asti, joten kyseessä ei olisi ns. loppukauden vuokrapelaaja.

Hoffman olisi uudelle joukkueelleen varsin takuuvarma maalitykki, sillä mies on viimeistellyt viidellä peräkkäisellä kaudella vähintään 22 maalia.

Hoffmanin kauppaamisen taustalla olisi todennäköisesti Panthersin halu tavoitella tulevan kesän isoimpia vapaita agentteja riveihinsä. Varsinkin venäläiskaksikko Artemi Panarin-Sergei Bobrovski on tiettävästi floridalaisseuran kiikarissa.

NHL:n siirtotakaraja umpeutuu ensi maanantaina.