Vaikka Anaheim Ducksille viime ajat ovat ollut pitkälti uskomatonta tuskaa, ovat toisaalta ihan lähimenneisyyden otteet tuoneet vastaavasti aurinkoa ankkojen arkeen.

Edelleen tiukasti pudotuspelipaikoista vääntävä joukkue kaatoi yöllä Minnesota Wildin tyylipuhtaasti 4-0 suurimpana sankarinaan 31 torjuntaa ottanut ottelun ykköstähti, jenkkivahti Ryan Miller.

Ducksilla on nyt matkaa jatkopaikkaan vain kolme pinnaa siitäkin huolimatta, että lähimenneisyydessä katastrofaalisen huonosti pelannut joukkue on voittanut 25 edellisestä kamppailustaan jollain ihmeen tavalla vain viisi.

Voitto oli joukkueen ja nollapeli Millerin kannalta merkittävä. Yhdysvaltalainen jakaa nyt kaikkien aikojen 34:tta sijaa NHL:ssä nollapelien tilastossa 44 kiinnityksellä.

StatsCentre

@StatsCentre
Backstopping a 4-0 win for the @AnaheimDucks over the Wild tonight, Ryan Miller has tied Miikka Kiprusoff for 34th all-time on the NHL's career (regular season) shutouts list (44)

Suomalaisittain mielenkiintoinen fakta on se, että samassa määrässä on ilman Stanley Cupia urallaan jäänyt Miikka Kiprusoff. Kaikkien aikojen kärki on Martin Brodeur 125 nollapelillä, suomalaisten ykkönen sen sijaan on Nashville Predatorsin tähtivahti Pekka Rinne 54 napsulla.