Taalajäihin ensimmäiset luistimenpiirtonsa kaudella 2012-13 tehnyt ja NHL:ssä koko uransa ajan Florida Panthersia edustanut Jonathan Huberdeau on ollut joukkueen yksi tärkeimpiä pelaajia viimeiset vuodet.

Kanukin rooli on korostunut etenkin tasakentällisillä pelatessa. Hän nousi yöllä pantteripaitojen kautta aikain kolmanneksi tehokkaimmaksi pelaajaksi juurikin tasakentällisin syntyneistä pisteistä puhuttaessa.

Niitä kanadalaislaiturilla oli Buffalo Sabresia vastaan tekemänsä 1-1-tasoitusmaalin jälkeen kasassa jo kunnioitettavat 233 kappaletta. Ykkösketjun laituri kaunisteli tilastoja vielä myöhemmin, kun hän tehtaili yöllä kaikkiaan pisteet 2+1. Noista jokainen tehomerkintä syntyi juurikin viidellä viittä vastaan.

StatsCentre

@StatsCentre
Tying it at 1 vs BUF in the 2nd period, Jonathan Huberdeau also ties Scott Mellanby for 3rd all-time in career even strength points with the @FlaPanthers (233. Most: 256- Olli Jokinen)

Tasakentällisin tehtyjen pisteiden kärkimies Floridassa muuten on NHL:ssä reilusti yli 1 000 ottelua pelannut ja eri maajoukkueturnauksissa mitaleita rohmunnut Olli Jokinen 256 pinnallaan. Hän on myös kaikkien aikojen sisäisen pörssin kärkinimi saldolla 188+231=419.