NHL:n Art Ross Trophy -palkinnon suunta alkaa olemaan hiljalleen selvä, jos pistepörssin kärkinimi Nikita Kutsherov jatkaa jo nähtyä virettään vastaisuudessakin.

Venäläinen saalisti yöllä 5-1-voittoon päättyneessä Columbus Blue Jackets -pelissä ”peruspisteet” 2+3. Pistepörssin suvereenin kärjen saldo tällä kaudella 60 pelatun ottelun jälkeen on mielipuolinen 29+70=99.

Venäläinen on kiskonut eroa esimerkiksi Colorado Avalanchen Mikko Rantaseen (24+52=76) jo yli 20 pinnaa.

Kutsherovin tahti on lähestulkoon ainutlaatuisen kova, sillä hän on yksi NHL:n tehokkaimmista sitten kauden 1990-91 ja runkosarjan 60 ensimmäisen mittelön otannalla. Vain viisi pelaajaa on kerännyt kyseisessä pelimäärässä enemmän pinnoja.

Kärjessä keikkuu kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja ja pelaajaurallaan käytännössä kaiken voittanut Mario Lemieux. Hän summasi kaudella 1995-96 tässä ajassa ällistyttävät 122 pinnaa. Muutkin terävimmän kärjen nimet ovat sellaisia legendoja, jotka eivät esittelyitä kaipaa. He ovat mm. Wayne Gretzky ja Jaromir Jagr.

NHL Public Relations

@PR_NHL
60 games, 99 points for @86Kucherov.

Since 1990-91, there have only been seven instances of a player hitting the century mark through their team's 60th game. #NHLStats

Tampa nousi Blue Jackets -voitolla itäisessä konferenssissa jo 94 pisteeseen. Kymmenessä edellisessä kamppailussa se ei ole jäänyt pisteittä kertaakaan.