Kun San Jose Sharksin ikonihyökkääjä Joe Thornton viimeisteli tyylikkäästi kolme maalia varaaja- ja kasvattiseuransa Boston Bruinsin reppuun, teki legendaarinen partasuu samalla historiaa taalajäillä. Hän on kautta aikain neljänneksi vanhin knallin iskijä viimeisen 40 vuoden aikana kunnioitettavassa 39 vuoden ja 231 päivän iässä.

Temppu on kova nyky-NHL:ssä. Kuten sarjan seuraajat tietävät, on se entistä enemmän nuorempien ja kenties ketterämpien pelaajien hallinnoima. Kaikki kunnia kuitenkin Thorntonille, joka vähät välitti sinänsä jo korkeasta iästään.

Häntä vieläkin vanhempana hattuja on lennättänyt mm. Teemu Selänne. Suomen kaikkien aikojen kiekkoilija iski kypärätempun kaudella 2010-11 komeassa 40 vuoden ja 268 päivän iässä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Joe Thornton recorded the 15th instance in NHL history in which a player aged 39 or older netted a hat trick, and just the eighth in the last 40 years. #NHLStats #BOSvsSJS

Haipaitojen ikoni on pelannut taalajäillä jo kaudesta 1997-98 lähtien. San Jose hävisi Bostonille ottelussa, josta voit lukea lisää alta.

Video: Joe Thornton iski ensimmäisen hattutemppunsa kahdeksaan vuoteen – tuuletti vielä vaihtopenkilläkin