Peräti seitsemän kertaa peräkkäin NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Buffalo Sabres esitti tällä kaudella marraskuussa lupaavia otteita kehittäessään peräti kymmenen ottelun voittoputken.

Sittemmin kone on osoittanut hyytymisen merkkejä, eikä buffalolaisjoukkue ole tehojaksonsa jälkeen onnistunut kuin kerran voittamaan kaksi ottelua peräkkäin.

Epävarmat otteet ovat pudottaneet joukkueen kuuden pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun sillä on vielä 24 ottelua runkosarjaa pelaamatta.

Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen peräänkuuluttaakin nyt muistelemaan syksyn upeita hetkiä, jolloin joukkue kairasi useita yhden maalin voittoja tyylipisteistä välittämättä.

– Tyylillä ei ole väliä, meidän pitää vaan saada maalit ja voitot. Siinä ei ole oikein onnistuttu viime aikoina, Ristolainen toteaa NHL:n suomenkielisillä sivuilla julkaistussa haastattelussa ja jatkaa:

– Pitää katsoa itseä peilistä ja kysyä, että mitä pystyn tekemään paremmin. Ehkä se on yksi vähemmän omiin päästetty maali, tai jos pystyisi hyökkäyspäässä jotenkin auttamaan, että sinne saadaan yksi maali lisää.