Kaikki Mikko Rantasen ketjun harteilla: ”Epärealistinen odotus ja vaatimus”

© Kuva: Getty Images

Upean alkukauden jälkeen hyytynyt Colorado Avalanche voittaa tai häviää riippuen ykkösnyrkkinsä illan vireestä.

Coloradon ykkösnyrkki Mikko RantanenNathan MacKinnonGabriel Landeskog on tehnyt leijonanosan Avalanchen tehoista. Alkukaudella kolmikko teki tuhoisaa jälkeä, mutta kauden vanhetessa trio ei ole kyennyt enää sahaamaan voittoja joukkueelle samaan tahtiin.

– Coloradolla yksi ketju kantaa koko porukkaa. Sen kentän taakkana on joukkueen tulos ja menestys. Onhan se aivan liikaa vaadittu. Hienoa, että on tuollainen superkenttä, mutta rajansa kaikella. Se, että joka ilta kannetaan joukkue voittoon, on epärealistinen odotus ja vaatimus. Menestymiseen tarvitaan laajempi ja laadukkaampi materiaali, toteaa NHLSuomi-sivustolle itsekin Coloradoa edustanut Ossi Väänänen.

Colorado sai viimein sahattua kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa poikki edellisellä kierroksella Winnipegissä ja gorillan heitettyä ainakin toviksi pois harteilta.

– Kun muistelee omaa uraa, niin se oli äärimmäisen tärkeää saada sahattua putki poikki. Ei ole kiva mennä hallille, kun peli ei kulje ja ilmapiiri on kireä. Siellä se kireys on nähty, kuten MacKinnonin ”Do your job” purkaus valmentaja Jared Bednarille osoitti.

Lauantaina Colorado koettaa jatkaa voittojen tiellä, kun vieraaksi saapuu kahdeksan ottelun voittoputkessa porhaltava St. Louis Blues.

– Iso peli molemmille. Molemmat hamuavat playoff-paikkaa. Bluesilla on kulkenut viime aikoina paremmin. Itselle äijäjoukkue Bluesin vahvat otteet ovat olleet yllätys. Hattua pitää kuitenkin nostaa. Putkia tosin tulee ja menee. Kaudessa on perkeleesti pelejä. Menestyäkseen on oltava suorittamisen tasaisempaa, eikä vain flow silloin tällöin. Olihan myös Colorado kuumana alkukaudesta. Nyt on ollut hiljaisempaa. Mikäli haluat keväällä menestyä, ailahtelevuus ei käy päinsä, toteaa Väänänen kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues lauantaina 16.2. klo 22.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Joni Ahokas