Columbus Blue Jacketsin nuori suomalaispakki Markus Nutivaaralla riittää jo lyhyeltä NHL-uraltaan paljon hauskoja tarinoita.

Ennakkoluulottomasti tiensä NHL:ään murtautunut suomalainen nauttii kiekosta tällä hetkellä Columbuksessa. Se käy ilmi myös tuoreessa NHL Without A Map -dokumenttisarjan jaksossa.

Nutivaara avaa mielellään arkeaan NHL-maailmassa.

– Meillä on nuori joukkue. Sen myötä yhteishenki on todella hyvä – kaikki ovat kaikkien kavereita. Kun mennään ravintolaan, meinaa pöydästä loppua aina tila. Se on varmasti myös meidän vahvuus, Nutivaara pohtii NHL WAMin tuoreessa jaksossa.

Yksi Columbuksen puhutuimpia nimiä on supertähti Artemi Panarin. Nurtivaara naureskelee, että venäläisen kanssa viihtyy hyvin myös kaukalon ulkopuolella.

– Huikea kaveri. Heittää hyvää läppää – mitä nyt hänen englantiaan ymmärtää, Nutivaara virnistää.

– Hauska kaveri. Hän pitää aina hauskaa kopissa.

John Tortorella luotsaa Columbusta – omalla tavallaan. Kuva: Getty Images.

Pahamaineiset treenit

Columbuksen päävalmentaja John Tortorellalla on melkoinen maine NHL-seuraajien joukossa. Valmentajaa usein pidetään jopa pelottavana hahmona kiekkopiireissä.

– Hän on aika hauska tyyppi. Välillä tulee aika suoraa kyytiä. Mutta hän osaa olla myös hauska kaveri välillä, Nutivaara muotoilee.

Samaan hengenvetoon 24-vuotias suomalainen myöntää kyllä, ettei Tortorella ole kaveri, jonka kanssa käydään heittämässä ”löysää läppää”.

– En kyllä hirveästi värjäile hänen kanssaan. Olen muutamia sanoja varmasti vaihtanut hänen kanssaan, Nutivaara virnistää.

Samalla pakki vahvistaa huhut rangoista treeneissä. Columbuksessa painetaan täysillä aina aamuisin – vaikka alla olisi kuinka pitkä päivällinen.

– Meillä on aina reenit. Ja niissä mennään aina täysillä. Aamulla 10 mennään ja hikoillaan pois. Mutta se on yleensä hyvä – seuraavana päivänä on aina helpompaa. Toiminut hyvin ainakin tähän mennessä, Nutivaara kiteyttää.

Miltä elämä Columbuksessa maistuu? Katso tuore NHL WAMin jakso kokonaisuudessaan tästä.