Yllättävä sattuma: Aleksandr Ovetshkin ja Sidney Crosby etenevät kohti kärkeä lähes tasatahtiin

© Kuva: Getty Images

NHL:n kaikkien aikojen pistepörssin kärkipäätä pistettiin uuteen uskoon tiistain vastaisena yönä peräti kolmen pelaajan toimesta. Yksi heistä oli Joe Thornton, ja lisäksi kärkipäässä asetelmiaan parantelivat Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin ja Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby.

Los Angeles Kingsiä vastaan 6-4-voitossa tehot 1+2 sivaltanut Ovetshkin on Crosbyn edellä pistepörssissä nipinnapin. Venäläinen keikkuu siinä sijalla 48 lukemin 645+541=1 186.

Kun kanukki saalisti viime yönä 4-1-voittoon päättyneessä Philadelphia Flyers -pelissä tehot samoin 1+2, nosti Crosby koko uransa saldon lukemiin 435+746=1 181. Sillä irtoaa kautta aikain 50:nneksi tehokkaimman pelaajan paikka.

Pistepörssin näet kokonaisuudessaan täältä.

Kahden kenties maailman parhaimman pelaajan pistetahti kuulostaa oudolta siinä mielessä, että he ovat lähes samassa pistemäärässä edelleen – vaikka Stanley Cup -voittajat debytoivat sarjassa aikapäiviä sitten kaudella 2005-06.