Joe Thorntonilla historiallinen iltapuhde – nousi jo Teemu Selänteen rinnalle

© Kuva: Getty Images

Taalajäillä kunnioitettavat yli 1 500 runkosarjan ottelua pelannut San Jose Sharksin Joe Thornton on nyt NHL:n kaikkien aikojen 15:nneksi tehokkain pelaaja. Haipaitojen ikoni on viimeistellyt urallaan 1 541 runkosarjan kamppailussa pisteet 407+1 050=1 457.

Boston Bruinsin sotisovassa jo kaudella 1997-98 ensimmäiset luistimenpiirtonsa NHL-jäihin tehnyt hyökkääjä on tänä talvena viimeistellyt tehot 10+20=30. Konkari saalisti viime yönä yhden syöttöpinnan 7-2-murskavoittoon päättyneessä taistelussa Vancouver Canucksia vastaan.

Keskushyökkääjä nousi samaan aikaan myös syöttöpörssissä yksin yhdeksänneksi. Tuo mainittu 1 050 on nyt yhden enemmän kuin kymmenennen sijan Gordie Howella.

Kaikkien aikojen pistepörssin näet tästä ja syöttöpörssin tästä.