Ruotsissa leivotaan jo seuraavaa NHL-tähteä: 19-vuotias superlupaus ryöpytti Leijonia ja dominoi SHL:ää – Jarkko Ruutu ylistää: ”Tuota lahjakkuutta ei monella ole”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Emil Bemströmin nimi on jo varmasti tuttu monille Ruotsin SHL:ään seuraaville kiekkofaneille, sillä 19-vuotias Djurgårdens IF:n hyökkääjä johtaa sensaatiomaisesti koko sarjan maalipörssiä.

Bemströmin uskomaton kausi sai upean palkinnon tällä viikolla, kun hänet kutsuttiin Ruotsin A-maajoukkueen mukaan EHT-turnaukseen.

Ruotsin jääkiekon timantti pelasi sunnuntaina ykkösketjussa Leijonia vastaan ja lopputuloksena oli kovat tehot 2+1. Suomi voitti kuitenkin ottelun lopulta rankkareiden jälkeen lukemin 5-4.

Columbus Blue Jacketsin johtoportaassa hierotaan jo varmasti käsiä yhteen, sillä seura onnistui ryöväämään Bemströmin vuoden 2017 varaustilaisuudessa vasta neljännellä kierroksella (117.).

Blue Jacketsin kehitysvalmentajana toimiva entinen suomalainen NHL-pelaaja Jarkko Ruutu on seurannut vesi kielellä Bemströmin uran edistystä.

– Hän on ottanut jättimäisiä harppauksia ja hän on ollut 19-vuotiaana lähes koko kauden SHL:n paras maalintekijä, vaikka hänellä jäi pari viikkoa väliin Nuorten MM-kisojen takia, Ruutu hehkutti Expressenin haastattelussa.

– Kaikki jotka ovat nähneet hänet nyt Ruotsin paidassa, näkevät sen, että hän pystyy tekemään tulosta myös tällä tasolla. Hänellä on lahjakkuutta, jota monella hänen ikäisellä ei ole, Ruutu jatkoi.

Bemström joutuu odotetusti kokemaan paljon vertailuja Vancouver Canucksin sensaatiotulokkaaseen Elias Petterssoniin, joka teki ihmeitä viime kaudella SHL:ssä. Ruutu haluaa kuitenkin toppuutella innokkaimpia vertailuja.

– He ovat kaksi eri pelaajaa, joten heitä on vaikea verrata. Tietenkin Eliaksella on menossa loistava kausi nyt. Mutta Emilin kohdalla ei ole mitään rajoja kuinka hyvä hän voi olla.

– Hänen täytyy vain muistaa, että tämä ei ole maraton, eikä pikajuoksu. On tärkeää, että Emil ei olisi liian tyytyväinen menestykseen nyt, ettei hän vain tyytyisi siihen. Hänen täytyy muistaa jatkaa kehittymistä ja ottaa lisää askeleita jokainen päivä, Ruutu muistuttaa.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?