Kokenut NHL-toimittaja Jouni Nieminen uskoo, että Winnipeg Jets reagoi vielä ennen NHL-siirtorajaa sentteritilanteeseensa.

NHL-seuran ympärillä on pyörinyt jo tovin huhuja mahdollisista hankinnoista. Kun siirtoraja lähestyy, tuppaa rapakon takana huhut sekä spekulaatiot vain voimistuvan.

Pitkän uran NHL-toimittajana tehnyt Nieminen muistuttaa, ettei kaikkea spekulaatiota kannata ottaa niin vakavasti. Usein huhuille löytyy myös jotain katetta.

Mistä Jets löytäisi tärkeän vahvistuksen ennen siirtorajan umpeutumista. Nieminen uskoo, että seurajohto kartoittaa huippunimeä vaisusti pelanneen Patrik Laineen rinnalle.

– Näinä aikoina, kun kuran heittäminen Laineen niskaan on muotia, on hyvä muistella miten Jetsin peli kulki viime keväänä, ja mitkä pelaajien roolit olivat, Nieminen kirjoittaa NHL-blogissaan viitaten tuolloin Laineen rinnalla pelanneeseen Paul Stastnyyn.

Stastny lähti Vegasiin. Sen jälkeen Laineen rinnalla ei ole nähty kaivattua huippusentteriä. Nieminen nostaa kolme nimeä esille, jotka voisivat olla liikuteltavissa Jetsiin.

Derick Brassardin tiedetään olleen GM Kevin Cheveldayoffin toivelistalla jo vuosi sitten. Brassard on saatavilla Floridasta. Matt Duchene voisi olla toinen vaihtoehto, sillä hän pystyy pelaamaan myös keskellä. Jos Senatorsin kanssa ei synnyt sopimusta seuraavan parin viikon sisällä, Ottawan on pakko siirtää pelaaja kun hänestä vielä jonkinlaisen korvauksen saa, Nieminen povaa.

Myös kolmas kortti löytyy juuri Senatorsista. Nieminen ei usko, että Mark Stone on välttämättä silti matkaamassa Winnipegiin.

– Veikataan tässä kuitenkin, että jos Stone siirtyy ennen takarajaa, hänen seuransa on Vegas Golden Knights. Jokaisen pelaajakaupan takana on aina sivujuoni, jos asioita ja taustoja jaksaa tarpeeksi penkoa. Mark Stone pelasi junnukiekkoa Vegas Golden Knightsin apulais-GM Kelly McCrimmonin omistamassa Brandon Wheat Kingsissä, Nieminen pohtii.

Kaupassa toiseen suuntaan saattaa matkata myös suomalaisnimi. Kanadalaismediassa on povattu, että Jets voisi olla valmis luopumaan yhdestä kärkilupauksestaan.

Kristian Vesalainen ei ole NHL:ssä, mutta hänen oikeutensa voivat olla valttia seuralle, joka hakee prospektipelaajaa. Samoin myös Winnipeg Jetsin omaisuutta oleva Sami Niku, Nieminen heittää.

Lue koko tuore blogiteksti NHL:n siirtorajan vonkaleista tästä.