Hurja tammikuu herätti St. Louis Bluesin kuolleista – ”Jos joukkue kairaa voittoja näistä otteluista”

© Kuva: Getty Images

Tammikuun alussa yksikään St. Louis Blues -kannattaja ei olisi lyönyt dollareita likoon joukkueen pudotuspelipaikan puolesta. Blues oli tuolloin kymmenen pistettä pudotuspeleihin oikeuttavaa villi kortti -paikkaa perässä.

Nyt ryhmä on voittanut viisi ottelua putkeen ja taistelee uskottavasti paikasta pudotuspeleissä.

– St. Louis Blues on alkanut voittaa ja joukkueessa muutkin ovat heränneet kuin Ryan O’Reilly. Vladimir Tarasenko ja Brayden Schenn ovat pisteputkessa, jonka lisäksi maalivahti Jordan Binningtonin pelaaminen on tuonut peräpään pelaamiseen ihan uuden luottamuksen, Viasatin selostaja Tero Kainulainen analysoi NHLSuomi-sivustolle.

– Pitkää kevättä ei viime aikojen vireestä huolimatta ole luvassa, vaikka joukkue villi kortti -paikalle vielä pääsisikin. Joka tapauksessa se on ensimmäiseltä kierrokselta bye bye ja lomille pohtimaan mikä meni vikaan.

Päävalmentaja Craig Beruben joukkueen ohjelmassa on viikonloppuna kaksi ottelua Nashville Predatorsia vastaan. Ensimmäinen pelattiin Enterprise Centerissä St. Louisissa lauantai-iltana Suomen aikaa yhdeksältä. Vince Dunnin, Tarasenkon ja Mackenzie MacEachernin osumat toivat kotijoukkueelle tärkeän 3-2-voiton.

Predatorsilla on mahdollisuus nopeaan velkojen maksuun. Joukkueet kohtaavat uudelleen sunnuntaina Suomen aikaa kello 19.35 Nashvillessa. Viasat Jääkiekko ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä Kainulaisen selostamana. Joukkueiden kolmas keskinäinen kohtaaminen helmikuussa on luvassa vielä 27. päivä.

– St. Louisin helmikuu on Nashville-otteluiden lisäksi kokonaisuutena vielä varsin raskas. Niin sanottuja päävastustajia vastaan on monta peliä. Jos joukkue kairaa voittoja näistä otteluista, eikä notkahdusta takaisin joulukuun ja tammikuun tasolle tapahdu, tunnelin päästä näkyy valoa, Kainulainen ennakoi.

Anssi Shemeikka

Twitter: @AnssiShemeikka