Edmonton Oilersin suomalaismaalivahti Mikko Koskinen solmi hiljattain seuransa kanssa 3-vuotisen ja peräti 13,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Sattumaa tai ei, tuon jälkeen 30-vuotiaan KHL:stä täksi kaudeksi NHL:ään palanneen maalivahdin otteet ovat kuitenkin olleet huolestuttavalla tasolla.

Jo viisi peräkkäistä ottelua heikolla alle 90 prosentin varmuudella kiekot pysäyttänyt suomalaisveskari uhkaakin jälleen tipahtaa siirtohuhuissa pyörineen Cam Talbotin taakse kakkosvahdin rooliin.

Viime yön 1-4-vierasvoitossa Minnesota Wildia vastaan 35 kiekkoa pysäyttänyt Talbot on ainakin tällä hetkellä ykkösvaihtoehto Oilersin tolppien väliin, ainakin mikäli on uskominen päävalmentaja Ken Hitchcockin pelin jälkeisiä kommentteja.

– Mielestäni jätkät pelasivat kovaa Camille ja hän pelasi kovaa heille. Hänellä on hyvä itseluottamus juuri nyt. Kuka maalivahti tahansa antaakaan meille parhaat mahdollisuudet voittoon, saa pelata. Jos yhdellä maalivahdeista on putki päällä, minua ei kiinnosta kuka tuo kaveri on. Hän pelaa silloin, Hitchcock ilmoitti pelin jälkeen Toronto Sunille.

Oilersin aloittavan maalivahdin tontti on siis ainakin toistaiseksi varattu tällä hetkellä parempia otteita esittävälle Talbotille.