Onko tässä musta hevonen Hart Trophy -kisaan? Rangers-hyökkääjä uskomattomassa iskussa

© Kuva: Getty Images

Hart Trophy pitäisi kriteeriensä mukaan jakaa kiekkoilijalle, joka on ollut tärkein yksittäinen pelaaja joukkueelleen. Palkinnossa usein kuitenkin painotetaan joukkueen menestystä lähes yhtä paljon kuin yksilön panosta joukkueensa eteen.

Jos menestystä ei huomioitaisi, yksi yllätysnimi kisaan olisi ehdottomasti New York Rangersin ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad. 25-vuotias tähti on ollut joukkueensa viimeisestä 12 maalista mukana peräti yhdessätoista.

Rangers käynnisti viime kauden päätteeksi rajun uudelleenrakennuksen, ja Zibanejad on harvoja jäljellä olevia isoja nimiä. Hänen vastuunsa on kasvanut huomattavasti, ja hänen laukauksestaan on tullut ykkösase ylivoimapeliinkin.

Zibanejad pelaa parhaillaan uransa tehokkainta kautta. Hän on tehnyt 53 ottelussa tehot 22+31=53. Hänen aiempi piste-ennätyksensä oli Ottawa Senatorsin paidasta kaudelta 2015-16, kun hän tykitti 51 tehopistettä.

Tällä hetkellä Rangers on seitsemän sarjapisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Heidän uskotaan jatkavan pelaajien myymistä ennen siirtotakarajaa, joten loppukiriä tuskin on tulossa.