Ilja Kovaltshukin tilanteeseen muutos? Yllättävä käytös kertoo, että aurinko pilkahtelee risukasaan?

© Kuva: Getty Images

Kuten nykymaailmassa on totuttu näkemään, kertoo sosiaalinen media esimerkiksi ihmisten tai vaikkapa urheilusta puhuttaessa yksilöiden ja joukkueiden kuulumisista paljon.

Nyt some on ottanut roolia myös erään taalajäiden konkarin kohdalla.

NHL:ssä on kauden mittaan riittänyt kohinaa siitä, ettei Los Angeles Kingsiin viime juhannuksena siirtynyt Ilja Kovaltshuk jatkaisi kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan leivissä enää pitkään. On uskottu, että jopa nelosketjuun vajonnut venäläinen vaihtaisi sellaiseen joukkueeseen, joka pelaa tulevana kesänä mestaruudesta.

Tiedetään, että ainakin New York Islanders, Dallas Stars, Boston Bruins ja San Jose Sharks ovat olleet kiinnostuneita KHL:n entisestä supertähdestä.

Nyt tilanne on kenties muuttumassa – tai ainakin pelaajan ja joukkueen some-käyttäytymiset voisivat viitata siihen.

– Näyttää siltä, että Ilja Kovaltshuk todellakin nautti viime yön voitosta New Jerseyssä, Kings kirjoitti paljon puhuvan kuvakaappauksen twiitin oheen, kun lauma kaatoi hyökkäjään ex-seuran.

Tietysti yhdestä tykkäämisreagoinnista ja kommentista ei pidä vetää liian suuria johtopäätöksiä, mutta eipä toisaalta venäläinen taida olla ihan täysin ”maatansa myynytkään”. Kyseisen tason urheilijat kun harvoin käyttäytyvät tällä tavalla.

Somekäyttäytymisen lisäksi myös viime aikojen pelillisistä otteista voisi tulkita sen, että Kovaltshukin risukasaan paistaa kenties aurinko.

Olympia- ja MM-kultamitalisti on iskenyt kauden 43 koitoksessa verrattain heikot pinnat 11+15=26, mutta toisaalta 11 edellisessä pelissä hän on jäänyt kiikareille vain kolmesti.

NHL:n pohjamudissa läpi talven rypenyt LA on niin ikään näyttänyt viime aikoina hieman merkkejä piristymisestä. Kuudessa edellisessä pelissä se on taipunut tappioon vain kahdesti, ja nyt jatkopaikkaan matkaa on kuusi pinnaa.