NHL-pomo asetti harmaita pilviä Mikko Rantasen ja Patrik Laineen megasopimusten ylle: ”Se tuhoaisi pukukopin”

© Kuva: Getty Images

Viikon tähän mennessä puhutuin uutinen jysähti tiistaina, kun Toronto Maple Leafsin nuori supertähti Auston Matthews solmi viisivuotisen ja 11,634 miljoonan dollarin palkan takaavan megasopimuksen.

Matthewsin sopimustilannetta seurattiin varmasti erittäin tarkkaan Patrik Laineen, Mikko Rantasen ja Sebastian Ahon leireissä, sillä suomalaiskolmikolla päättyy jenkkitähden tapaan tulokassopimus tähän kauteen.

Rantasen ja Laineen sopimusneuvotteluissa leijuu jo nyt harmaita pilviä ilmassa. Nimettömänä pysyttelevä NHL-pomo antoi The Athletic -lehdelle perustelunsa siitä, miksi suomalaistähtien ei kannata odottaa Matthewsin tapaisia summia.

– Rantanen ja Laine ovat kiinnostavia tapauksia. Kummankin seurassa parhaat pelaajat ovat alipalkattuja. Jos olisit Colorado, ja sinulla olisi Nathan MacKinnon tienaamassa kuuden miljoonan dollarin palkkaa, antaisitko Rantaselle 10 miljoonan dollarin palkan? Et tietenkään, koska se tuhoaisi pukukopin. Mark Scheifele tienaa 6,1 miljoonaa dollaria, joten annetaanko Laineelle 10 miljoonaa dollaria? Näiden joukkueiden täytyy valita lyhyempi sopimus, jotta he voivat asettaa siihen pienemmän palkan ja taata parhaalle pelaajalleen, että heidän palkkaansa ei ylitetä tuplasti, NHL-pomo laukoi.