Edmonton Oilersin kyntäminen on ollut jälleen iso puheenaihe NHL:ssä. Perinteikäs joukkue lähti isoin puhein kauteen. Nyt jo irtisanottu GM Peter Chiarelli vakuutti, että edelliskaudesta on otettu opiksi. Maalivahtiosastolle hankittiin vahvistukseksi Mikko Koskinen ja hyökkäyksessä Connor McDavid ei jäisi tällä kertaa yksin, koska nuoret pelaajat olisivat vuotta vanhempia ja ottaisivat isompaa roolia.

Noiden puheiden jälkeen potkut ovat saaneet niin päävalmentaja kuin itse GM.

Viime yönä Oilersin rypeminen sai tähänastisen huipennuksensa. Joukkue lähti kolmanteen erään 2-1 johtoasemassa kotihallissaan. Siitä alamäki oli nopea. Ensimmäisten runsaan kuuden ja puolen minuutin aikana vastustaja Chicago Blackhawks iski neljä maalia.

Cam Talbot vaihdettiin kesken pois maalilta, mutta Mikko Koskinen ei pärjännyt tolppien välissä sen paremmin. Hän ehti vajaassa 13 minuutissa päästää kaksi kiekkoa selkänsä taakse.

Ottelun loppuhetket kotifanit buuasivat armotta omilleen. Ei kulunut kauaa, kun ensimmäinen Edmoton-fani viskasi fanipaitansa jäälle ja monet ottivat esimerkistä vaariin.

Ottelu päättyi Chicagon 6-2 voittoon.