Suomalaisasiantuntijalta kovaa kritiikkiä Connor McDavidille – osuva vertaus Sidney Crosbyyn: ”Mikään ei tunnu sopivan”

© Kuva: Getty Images

NHL muuttuu monessa asiassa nopeammin kuin ehdimme havaita, mutta Edmonton Oilersin tila organisaationa ei ole yksi niistä. Tammikuun 22. päivä seura teki hyvän syyskauden pelanneen suomalaismaalivahti Mikko Koskisen kanssa 13,5 miljoonan dollarin ja kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Vuorokautta myöhemmin sopimuksen sorvannut seuran toimitusjohtaja Peter Chiarelli oli saanut potkut.

Viasatin NHL-selostaja ja jääkiekkotoimittaja Antti Mäkinen ihmettelee tapahtumien kulkua.

– Minua kummastuttaa se, että Peter Chiarellilla oli oikeudet tehdä tällainen sopimus 24 tuntia ennen potkuja. NHL-tasolla on ennenkuulumatonta, että joku seurapomo voi tehdä merkittävän sopimuksen ja saada seuraavana päivänä kenkää, Mäkinen ihmettelee NHLSuomi-sivustolle.

GM-potkuilla ja Koskisen palkkaamisella Mäkinen ei näe yhteyttä.

– Mikko Koskinen on varma maalivahti ja ostanut paikkansa Edmontonissa ansaitusti. Se ei kuitenkaan poista sitä mahdollisuutta, ettei Edmonton voisi suunnata vielä maalivahtikaupoille. Koskisen kiinnittämisellä varmistetaan yksi luotettava maalivahti ja Cam Talbotista eroon pääsy.

Harva osaa pelata McDavidin kanssa

Neljän pelin tappioputkessa taapertava Oilers löytyy jälleen läntisen konferenssin sarjataulukon tyvipäästä. Mäkinen uskoo joukkueen kapteenin ja sukupolvitähti Connor McDavidin pohtivan, miksi Edmontonissa on jatkuvasti niin haastavaa.

Taylor Hallin aikakaudella vallinnut johtajuusvaje on yhä Oilersissa läsnä. Andrej Sekera on toipumassa pelikuntoon, mutta joukkueella on palkkakattorasite. Milan Lucic on osoittautunut kammottavaksi hankinnaksi.

– Ihmiset pitävät McDavidia maailman parhaana pelaajana, mutta harvat osaavat silti pelata hänen kanssaan, Mäkinen lataa.

Mäkinen vertaa McDavidia Sidney Crosbyyn, jonka vierellä nimettömät AHL-jyrät Connor Shearysta Jake Guentzeliin ovat tuottaneet tulosta. Penguins-kapteeni on selostajan papereissa yhä maailman paras pelaaja.

– McDavidin rinnalla on kokeiltu sitä, tätä ja tuota. Mikään ei tunnu sopivan. Crosby puolestaan on tehnyt Pascal Dupuisista lähtien vierustovereistaan pelimiehiä.

Edmontonin nuorta saksalaistähteä Leon Draisaitlia on niin ikään testattu McDavidin ketjussa. Mäkisen mukaan 8,5 miljoonan dollarin pelaajan on johdettava kakkosketjua.

– McDavidin haaste on se, että hän ymmärtää olevansa yksilönä erinomainen pelaaja, mutta miten hänestä sen lisäksi tulee erinomainen joukkuepelaaja?

Edmonton Oilers vierailee sunnuntaina kello 21.00 Suomen aikaa Montrealissa. Viasat Jääkiekko ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Lisäksi Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat ovat katsottavissa ilmaiseksi perjantaista 1.2. klo 17.00 alkaen maanantaihin 4.2. klo 8.00 saakka. Lue lisää täältä.

Anssi Shemeikka