Stanley Cup –voittaja Antti Niemen NHL-uralla yhdeksän elämää – ”Lähtökohtaisesti hänestä ei koskaan pitänyt tulla NHL-veskaria”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens taistelee itäisessä konferenssissa isoja tuulimyllyjä vastaan, mutta mittaa illasta toiseen itsestään kaiken irti. Se voi kantaa suhteellisen nimettömän nipun lopulta jopa pudotuspeleihin, joka olisi kauden lähtökohtiin nähden huima saavutus.

– Pudotuspeleihin pääseminen olisi Montrealille Stanley Cupin voitto. Kukaan ei odottanut ennen kauden alkua, että he siihen pystyisivät, mutta joukkue päätti syksyn alussa, etteivät he ole niin huonoja. Se heijastuu jokaisessa ottelussa käytännössä siten, ettei sitä voi syyttää yrittämisen puutteesta, NHL-asiantuntija ja Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen sanoo NHLSuomi-sivustolle.

– Heillä ei ole kirkkaimpia tähtiä, mutta heillä on työetiikka joka pelissä mukana. Jos pystyy NHL-kauden kaltaisessa pitkässä maratonissa pitämään oman tason kohtalaisen hyvänä, sillä saa kohtalaisen hyvän tuloksen. Siihen Canadiens on juuri nyt matkalla.

Hyvä maalivahtikaksikko on kulmakivi, jonka varaan Canadiensin hyvä vire on rakentunut. Carey Price on palannut huipputasolle ja Antti Niemi ei suostu vuosien vaikeuksienkaan jälkeen putoamaan NHL-tasolta.

– On hieno nähdä, miten Niemi päässyt takaisin NHL-maalivahdiksi niiden julmettujen vaikeuksien jälkeen. Se ura, jonka Niemi on laittanut kasaan, ansaitsee kaiken kunnian. Lähtökohtaisesti hänestä ei koskaan pitänyt tulla NHL-veskaria. Nyt hän on käyttänyt kaikki oljenkorret oikeaan aikaan, Mäkinen sanoo.

Montreal Canadiens kohtaa lauantaina kello 21.00 Suomen aikaa New Jersey Devilsin. Viasat ja Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat ovat katsottavissa ilmaiseksi perjantaista 1.2. klo 17.00 alkaen maanantaihin 4.2. klo 8.00 saakka. Lue lisää täältä.

Anssi Shemeikka

Twitter: @AnssiShemeikka