Chicago Blackhawks on valmis kauppaamaan Duncan Keithin, kertoo NHL-guru Pierre LeBrun.

TSN:n huipputoimittaja kertoo saaneensa lähteiltään tiedon, että seura aikoo kallispalkkaisen puolustajan mielipidettä asiaan. Keithillä on sopimuksessaan pykälä, joka estää myymisen ilman kiekkoilijan lupaa.

Vaikka yli 5,5 miljoonaa tienaavan Keithin kauppaaminen on vielä kaukana toteutumisesta, kertoo keskustelu Blackhawks-johdon halusta iskeä joukkueen uudelleenrakennus kunnolla käyntiin.

Keith on edustanut Blackhawksia pitkään – voi sanoa, että hänestä kasvoi joukkueen runkopelaaja erityisesti seuran menestysvuosina. Keihtin pokaalikaapista löytyy jo kolme Stanley Cupia.

Hänen nykyinen pitkä sopimus kestää kesälle 2023 asti. LeBrun kertoo, pakki ja seurajohto joutuu käymään avoimen keskustelun pian ennen siirtorajan umpeutumista.

– Keith päättää hänen tulevaisuudestaan. Hän on pelaaja, joka jättää perintönsä Chicagoon. Mutta uskon, että seuran GM Stan Bowman menee kysymään häneltä, haluaako hän siirtyä Stanley Cupia jahtaavaan joukkueeseen vai olla mukana uudelleenrakennuksessa täällä. Tämä keskustelu käydään vielä, LeBrun kertoi TSN:n lähetyksessä.