Täksi kaudeksi Carolina Hurricanesista Buffalo Sabresiin pelaajakaupassa saapunut laitahyökkääjä Jeff Skinner on noussut yhdeksi Sabresin kauden kuumimmista puheenaiheista.

Aiemmin kahdeksan kauden ajan Carolinaa edustanut 26-vuotias kanadalainen on iskenyt 48 pelissä tehot 30+14=44, minkä seurauksena mies on tällä tahdilla laittamassa uusiksi yhden kauden piste-ennätystään (kahdesti 63 pistettä).

Miehen nykyinen, 5,75 miljoonaa dollaria kaudessa tuottava sopimus umpeutuu kuitenkin tämän kauden jälkeen. Edessä on joka tapauksessa reipas palkankorotus, ainoastaan miehen tuleva seura on vielä avoinna.

Buffalo Sabresin megatähti Jack Eichel heittääkin nyt oman lusikkansa soppaan saadakseen seurajohdon tekemään kaikkensa Skinnerin pitämiseksi joukkueessa myös tulevaisuudessa.

– Se (Skinnerin jatko seurassa) oli upeaa. Hän on tullut koko ajan läheisemmäksi ryhmämme kanssa. Hänen suorituksensa, työmoraalinsa ja tapansa toimia joukkueen sisällä on ollut uskomatonta seurattavaa. Hän tekee isoja maaleja. En voi luetella riittävästi hyviä asioita hänestä, Eichel hehkuttaa tutkapariaan Sportsnetille.

30 maalia tällä kaudella iskenyt Skinner on ollut maalintekijänä lähes puolet tehokkaampi kuin seuraavaksi eniten maaleja (16) Sabresille latonut Eichel. Kanadalainen on samalla suurimpia syitä siihen, että Buffalossa taistellaan tällä kaudella ensimmäisestä pudotuspelipaikasta kahdeksaan vuoteen.

MUITA PÄIVÄN NHL-AIHEITA:

New York Islandersin jättänyt John Tavares kommentoi vanhan seuransa nykyvirettä – ”Tehnyt täyskäännöksen”

Philadelphia Flyers valmis isoihin peliliikkeisiin – seurapomo lupaa: ”Emme aio säästellä”

Nouseeko Chicago Blackhawks mukaan pudostuspeleihin? Megatähti itsevarmana: ”Olen paremmassa kunnossa kuin 20-vuotiaana”

Ovatko tässä NHL-talven suurimmat suomalaisyllättäjät? Alkukauden valopilkku nimesi vaikeimman vastuksen