Montreal Canadiensin hyökkääjä Joel Armia viilettää kaikessa hiljaisuudessa NHL-uransa parhaassa vireessä.

25-vuotias porilainen on pelannut tällä kaudella 26 kamppailua tehopistein 6+6=12. Armian pistekeskiarvo ottelua kohden on 0,46, joka tarkoittaa täydessä runkosarjassa melkein 38 tehopisteen tahtia. Suomalaisen oma piste-ennätys on viime kauden 29.

Tehopisteet eivät kuitenkaan kerro kaikkea Armiasta, sillä hänestä on kehittynyt viime vuosina loistava puolustava pelaaja NHL:ään.

– Armian hyvät puolustuspään taidot pienessä tilassa tekee hänestä sekä luotettavan, että myös uhkaa aiheuttavan palasen Canadiensin päävalmentaja Claude Julienille, Habs Eyes On The Prize -sivuston toimittaja David St-Louis kirjoitti.

– Hänen alivoimapelaamisen eri elementit näkyivät hyvin edellisessä Arizona Coyotes -ottelussa. Armia ei pelkästään ottanut tärkeitä sekunteja pois kellosta, mutta hän myös loi pari maalipaikan alivoimalla, St-Louis jatkoi.

Armia on luonut mainettaan NHL:ssä uniikkina kombinaationa taitoa ja voimaa.

– Hän on erittäin hyvä käsittelemään kiekkoa, mutta hän ei tee sitä liikaa. Hän osaa myös yksinkertaisesti suojata kiekkoa ja pitää kiekkoa edessään. Hän näyttää harhautuksiaan vain silloin, kun hän kääntyy laidalta maalintekosektorille, St-Louis analysoi.

– Tämä suomalaispelaaja on ajoittain tuntematon sankari, mutta hänen vaikutustaan otteluissa ei voi aliarvioida, tai sitä kuinka arvokas hän on Canadiensille, toimittaja ynnää.